Grija față de mediul înconjurător înseamnă grijă pentru sănătate. Deșeurile nu sunt gunoaie, ci resursă ce poate fi revalorificată. Hârtia sau cartonul, plasticul și metalul sau sticla nu trebuie să fie aruncate în pubela în care punem resturile de mâncare. De ce? Pentru că anumite tipuri de deșeuri pot fi revalorificate, pot fi transformate în obiecte de care ne putem folosi.
Colectarea separată a deșeurilor pentru reciclare se bazează pe un cod de culori. Puțini sunt oamenii care știu că galben este pentru plastic, că verde adună la un loc sticla, că pubela albastră este pentru carton și hârtie, pubela maro pentru deșeurile biodegradabile / vegetale, iar cea neagră pentru resturile de mâncare și deșeurile care nu mai pot fi reciclate.
“Sortarea trebuie să înceapă din fiecare casă. Cu toate că procesul colectării separate a deșeurilor pare unul complicat, acesta este, de fapt, unul simplu. O dată reciclate deșeurile prind din nou viață sub forma unor produse noi. Iar, printre cele mai valoroase și ușor de colectat deșeuri de ambalaje se află însuși PET-ul transparent”, a spus Ana-Maria Predilă, purtător de cuvânt Iridex Group Salubrizare.
Așadar, cele mai răspândite și valoroase materiale recuperate din casă sau de la birou sunt împărțite în 𝟯 𝗰𝗮𝘁𝗲𝗴𝗼𝗿𝗶𝗶 𝗽𝗿𝗶𝗻𝗰𝗶𝗽𝗮𝗹𝗲:
- hârtie&carton – pubela albastră
- plastic&metal – pubela galbenă
- sticlă – pubela verde
Comment here