Grija față de mediul înconjurător înseamnă grijă pentru sănătate. Deșeurile nu sunt gunoaie, ci o resursă importantă ce poate fi revalorificată. Hârtia sau cartonul, plasticul și metalul sau sticla nu trebuie să fie aruncate în pubela în care punem resturile de mâncare. De ce? Pentru că anumite tipuri de deșeuri pot fi revalorificate, pot fi transformate în obiecte de care ne putem folosi.
“Colectarea separată a deșeurilor pentru reciclare se bazează pe un cod de culori. Oamenii trebuie să știe că pubela galbenă este pentru plastic, cea verde pentru sticlă, pubela albastră este pentru carton și hârtie, pubela maro pentru deșeurile biodegradabile / vegetale, iar cea neagră pentru resturile de mâncare și deșeurile care nu mai pot fi reciclate. Sortarea trebuie să înceapă din fiecare casă. Cu toate că procesul colectării separate a deșeurilor pare unul complicat, acesta este, de fapt, unul simplu. Odată reciclate deșeurile prind din nou viață sub forma unor produse noi”, a spus Ana-Maria Predilă, purtător de cuvânt Iridex Group Salubrizare.
Așadar, deșeurile sunt împărțite pe mai multe categorii:
hârtie și carton – pubela albastră
plastic și metal – pubela galbenă
sticlă – pubela verde
deșeurile reziduale / resturile de mâncare – pubela neagră
biodegradabile – pubela maro
Comment here